Gratäng med räkor och ägg

Lättlagat i husbil/husvagn när man har ugn (vanlig eller gasol, eller även i ”burkugn”) Snabb och enkel och vi tillagar den titt som tätt
1 förp (250 gr) skalade frysta räkor
4 ägg
1 msk smör
1 ½ msk vetemjöl
1 tsk osötad senap
2 ½ dl grädde (mjölk)
½ msk curry
Salt och svartpeppar
Ca ½ dl riven ost 
Tina räkorna. Hårdkoka äggen, skala och grovhacka dem. Smält smör i en kastrull. Rör i mjöl och senap och späd med grädden (mjölken) Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaka av med kryddorna.
Lägg räkor och ägg i en ugnsfast form (eller i burkugnen) och bred över såsen. Strö över osten
Gratinera i ugnen, 225 grader ca 10-15 minuter eller tills osten fått färg
Servera gärna med ett rostat bröd och en sallad. Receptet räcket till en kvällsrätt för två eller som förrätt till fyra.
About these ads

7 thoughts on “Gratäng med räkor och ägg

  1. Bra tips på lättlagat,det lär vi prova nästa gång vi åker ut !!!!!
    Men vilket väder,ska detta kallas sommar kanske,ja (svensk)
    sommar isåfall o inget annat !!!

    Hoppas på bättre nästa vecka,då börjar vår 4 veckors !!!!

    Ha det gott…….

  2. Mums vad gott det låter. Nu har man fått många fina recept av dig. Tur att man har slutat att bekymra sig för figuren. Men mat tröttnar vi aldrig på. Speciellt inte om det har med fisk och skaldjur att göra. Det är vår stora favorit. Men tack för ditt tips. Kram 3 M

  3. Supergod var Gratängen, hade den klar tills Jakob kom hem från golfen och vi åt upp allt!!
    Kram Yvonné

Kommentarer inaktiverade.