Astrid Lindgren Värld

I mars tillkännagav Barnens Turistguide att Astrid Lindgrens Värld utsetts till Nordens bästa Turistanläggning 2012, för andra året i rad, i konkurrens med bland andra Gröna Lund, Liseberg och Legoland. Drygt 54 000 barnfamiljer har varit med och röstat fram vinnarna.

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Bland de röstandes omdömen om Astrid Lindgrens Värld kan man läsa: ” Gör hela familjen glad!” och ”Astrid Lindgrens Värld har något för alla och de satsar på kvalitet både på upplevelsen och maten, här finns inga pekpinner och barnen får röra sig överallt.” Internetsiten Barnens Turistguide.se är en av de mest besökta inspirationsgivarna för barnfamiljer i Sverige inför deras sommarsemestrar. Här kan barnfamiljer gå in och dela med sig av sina intryck av besök på olika platser och anläggningar i Norden. Det är fjärde året som Astrid Lindgrens Värld vinner detta pris.
Jag kan förstå att man fått utmärkelsen flera gånger. I slutet av -90 talet var vi där på besök. Och minnet sitter kvar. Vi knallade runt och besökte alla olika sagobyar. När vi kom till Emil i Lönneberga, kom Emils mamma fram till våra tjejer och när hon hörde att Ida hette Ida kom alla skådespelare fram och pratade och sedan sjöng vi alla ”Idas Sommarvisa” tillsammans. Det är ett minne som vår Ida fortfarande kommer ihåg. Ett annat minne är; vi hade en skrinda där vi drog fikakorg och tjejer. En saftflaska stack upp en av väskorna. Plötslig kom DunderKarlsson och Blom och började vandra med oss. Plötsligt snodde de flaska, men snabbt var tjejerna där och sa ”Meeen! Lämna tillbaka!!” och tjuvarna spelade jätteledsna och ångerfulla…. Ytterligare en sak jag jag minns nu, är att när vi kom till Ronjas område, snavade Ida och skrubbade knät. Strax var Lovis bredvid, tog Ida lite avsides och hittade ett groblad som hon lade på knät. Sedan blev det lite sång igen. Omtanke som kanske inte finns idag om allt vuxit, elelr om det är väldigt mycket folk på plats. Vi kanske hade extra tur. Men alla vi 4 åker gärna tillbaka nångång. Har du vart där?

Annonser

7 reaktioner på ”Astrid Lindgren Värld

  1. Var länge sedan jag var där nu, kommer från V-by så vi har varit med från första början. Barnen och deras morfar var alltid där när de var små fast då var det inte så utbyggt som det är nu.
    Tänker att ta med de små gosingarna dit någon gång.
    Skön dag!

    • Va kul! Då har ni sett utvecklingen. Hoppas bara den inte blivit för stor och exploaterad. Skön dag i regnet – ni med

  2. Vi har lyckats att inte vara där ännu, fast vi bor hyfsat nära. Barnbarnen som bor hemmavid var där med mamma och pappa och med kompisar. Nu får vi hoppas vi kan åka med de minsta barnbarnen istället, för det är nog roligare om man har barn med. Men på något sätt måste man ju se det, tror vi. Var en fin minnesberättelse du berättade. 3 M

  3. Vi var där förra året – hittade till en camping några mil bort i Mariannelund. En liten skogscamping som drevs av supertrevliga holländare. Fina minnen!

  4. vi har varit där för några år sedan, supertrevligt var det!! barnen pratar än om allt som var där och skulle gärna vilja åka dit igen!

Kommentarer inaktiverade.