Carthago nyheter 2013

Carthago satsar framåt och bygger nytt utanför Ravensburg, i södra Tyskland. Ett Chartago City håller på att uppföras. Det är en jätteanläggning där modellerna E-line och uppåt kommer att byggas. C-line och C-tourer blir kvar i fabriken i Slovenien. Inget annat husbilsfabrikat har ökat lika mycket som Carthago under de senaste två åren – därav satsningen.

Nyheterna för året är bla att C-tourer får AL-KO-chassie som standard från 2013. En ny fanér som ger en mer ombonad känsla blir standard i alla modeller. Från E-linemodellerna blir luckorna till garageluckorna annorlunda. Där kommer ett handtag att underlätta öppnande med en hand. På Highliner och Liner blir det en annan lösning – där öppnas luckorna lite utåt/uppåt i en variant vi sett långfärdsbussar använda sej av. Två modeller av Chic E-line och S-plus har utrustats med tanke på självförsörjning och långvarig fricamping. Ryktet säger också att det ska komma en Carthago Van.

Flera nyheter kan du själv beskåda om du besöker mässorna CaravanSalon i Düsseldorf den 25/8-2/9 eller Husvagn & Husbil på Elmia i Jönköping den 6-9/9

Bilden är från Carthagos monter på Elimamässan förra hösten

Annonser

6 reaktioner på ”Carthago nyheter 2013

  1. Men woow! blir det att byta för er nu då:) ?. Det är nog så ofta, att man byter och byter för att hitta rätt. Carthago är jättefina bilar. Klart det är skillnad på bilar. Jag känner bara skillnad på skåpar och lådor nu, och mellan Adrian vi hade. Känns mer riktigt och kvalitet nu på vår Knaus sky i. Handtagen och låsanordningen på överskåpen gick sönder hela tiden i Adrian. Ha det gott kära du. Kram

    • Trivs man med det man har finns ju ingen anledning alls att byta. Det heter ju ”man vet vad man har, men inte vad man får” och det gäller nog i hög grad husbilar. Det är ju en del som måste fixas och lagas de första åren… Ha det härligt i Hjulius!

Kommentarer inaktiverade.