Gammalt tidningsurklipp som siar om år 2000

När vi har hållit på att röja i svärföräldrarnas lägenhet, hittade vi ett tidningsurklipp. Det är från SöndagsExpressen daterat den 26 januari 1969. Det är alltså ett ganska gammalt urklipp. Där siar man om hur det kommer att se ut år 2000. Bla kan jag läsa att vi kommer att kunna bestämma våra barns kön innan de föds och ge dem mediciner som programmerar dem för en viss ”lagom” intelligens. Medelåldern kommer att ha stigit till 120 år. Så en hel det känns riktigt märkligt. Men lite rätt finns också – det finns för många bilar, för mycket information, det blir absolut omöjligt att freda sej mot en kaskad av oväsen från TV-rutor, radioapparater, ljudtelefoner och högtalare. 

Annonser

5 reaktioner på ”Gammalt tidningsurklipp som siar om år 2000

  1. o vissa saker går så fort och vips så kommer det att vara såsom de förutspådde?! Det man inte trodde var möjligt för många år sedan är i var mans hand idag?!

  2. Visst är det otroligt att så pass mycket ändå har slagit in. Oljudet runt om oss får vi lära oss att leva med och också de sociala media som nästan tar död på normal och ”ta på” socialt umgänge som vi så väl behöver. Vill gärna träffa och se de jag pratar med! Så vi får väl ordna det, eller. Vi har ju haft så på den här resan. Riktigt underbart. Sköt om er däruppe! Kramar 3 M

Kommentarer inaktiverade.