Luften gick ur….

På väg till Falun, efter jobbet, hände det som inte är så kul. På motorvägen. Luften gick ut. Både bildligt och bokstavligt. In på en parkeringsficka och ur med domkraft och reservdäck. Och naturligtvis kunde varken jag eller Ida lossa muttrarna. Så vi fick vackert ringa till assistans-service och sätta oss tillrätta för att vänta. Tidigare hade vi hört en långtradare som tutat, men det brydde vi väl oss inte om.

Vi satt alltså i godan ro, i bilen och väntade. Plötsligt svänger det in en långtradare av längsta variant. Den parkerar lite längre fram och ut hoppar det en yngre kille. Han kommer gående mot oss, så jag kliver ur vår bil. Han hejar och säger att detta fixar han!
Han berättar att han lagt märke till vår situation, tutat, kört tills han kunnat vända, vänt söderut, för att sedan vända än en gång så han skulle komma på samma sida som oss. Han har alltså suttit och kört närmare en mil extra för att kunna hjälpa oss! Med långtradare! Snacka om att det finns unga manliga änglar!

Bild 1
Bild

Annonser

10 reaktioner på ”Luften gick ur….

 1. ”King of the road” som jag kallar de stora pojkarna med hängslebyxor. Men detta var mer än King of the road. Nästan rörande att läsa om att det finns sådana vänner på vägen. Kram

 2. Ja det må jag säga, vilken kille och dessutom svänga runt med en stor långtradare, för att hjälpa till! Stor Guldstjärna till honom.
  Kram

 3. Ja tänk att det finns någon kvar, gentleman! Underbart!
  En granne till mig, äldre dam, blev utprejad i snövallen av en sopbil för några veckor sedan.
  Sopåkaren tittade i backspegeln men körde vidare!
  Hon fick ringa bärgningsbil, det var inga gentlemän!

  Lev väl o
  Kram

 4. Så himla roligt att det fortfarande finns underbara och hjälpsamma människor som inte bara tänker på sig själva utan är medmänniska. Han är ju dagens hjälte. Det var riktigt glädjande att läsa om. Bara det att något sådant förekommer, gör att man får tillbaka tron på att det finns goda människor. Träffar du honom igen, så ge honom en riktig kram från oss också. Han gör att man kan tro och hoppas på mänskligheten igen. Roligt för dig också att det löste sig. Gullig historia. Kram 3 M

 5. Håller med alla övriga skrivare,sånt värmer när det finns sån fin ungdom som denne kille !!
  Hoppas det finns fler av dom,han må ha världens största Kram o Omtanke ……
  Det löste ju sig otroligt bra för er tack vare han !!

  Ha det gott….

Kommentarer inaktiverade.