Fylld Limpa

I kväll blev det Fylld Limpa. Det är en lite trevlig, lagom enkel fredagsrätt. Att sitta, hela familjen och prata om ditt och datt, samtidigt som vi dippar grönsaker i en vansinnigt god, krämig röra (som finns i brödet) ger en skön avslutning på arbetsveckan. SAMSUNG

Gör så här:

Gröp ut ett runt/avlångt lantbröd (som en semla). Lägg brödet i en ungeldfast form. Brödet du gröper ur, lägger du i bitar runtomkring – som brödkrutonger.
Häll i 3 dl gräddfil i en kastrull. Ha i 200gr Philadelphiaost och 150 gr Gorgonzola. Knaperstek 1 ppk bacon och ha i det i oströran som smälter ihop med gräddfilen. Finstrimla det gröna på en purjolök och rör om så allt blandas. Rör ner baconet i ostsmeten. Häll smeten i brödet och lägg på brödlocket. Ställ in i ugnen 200gr ca 5-7 minuter, så krutongerna blir lätt rostade.

Servera sedan med stavar av morötter, paprika, gurka, blomkål, selleri som dippas i smeten. När det mesta är ”uppdippat” är brödet lagom gott av smeten, så då skär vi bitar och äter upp alla smulor.
Ha en bra fredagskväll!

 

 

Advertisements

11 reaktioner på ”Fylld Limpa

  1. Fylld franska med räkstuvning, som gratinerades åt jag på 80talet. Den du beskriver verkar mycket godare, ska nog ta och göra en sådan. Tack för tipset.
    Kram

  2. Nu blev jag hungrig såhär på morgonen 🙂
    Låter ju supergott, måste testas. Brödet kan de andra få äta upp fast lite kan jag nog ta.
    Kram

Kommentarer inaktiverade.