Revbensspjäll

Långt innan Pulled Pork var uppfunnet fick jag ett härligt gott recept på revbensspjäll, tillagade i ugnen på ganska låg värme och under lång tid. Jag har faktiskt mejlet kvar och det är daterat augusti 2010 och jag fick det från I & B i Varberg. Vi har gjort det många gånger under åren som gått och har tillhört en av favoriterna för hela familjen. Nu är det dock alldeles för länge sedan, men idag blev det äntligen av. Det doftar gott i hela lägenheten och det ska bli trevligt att sätta sig till bords.SAMSUNG

Vill du prova själv så kommer receptet här:

Sätt ugnen på 175 grader och lägg 1.5 kg tjocka revbensspjäll i en ungsform

Koka såsen:
1/2 dl hackad lök
1 msk.smör
1/2 dl vatten
2 msk. vinäger
1 msk. worcestersås
1/2 dl. citronsaft
2 msk. farin
2 dl chilisås
salt, paprikapulver

Låt lök, smör och  vatten småputtra en liten stund, tillsätt det övriga. Sjud i ca. 20 min.
Skär reven mellan benen och häll såsen över den
Sätt in reven i ugnen. Ös efter ca 25 minuter och sätt folie på som får sitta på resterande tid. Ös då o då, vänd dom gärna också.
1 1/2 -2 timmar, klart! Ät och njut

5 reaktioner på ”Revbensspjäll

Kommentarer inaktiverade.