Solsken

I dag är det återigen en solig och härlig dag. Det är härligt att solen faktiskt värmer när man är i lä. Jag menar, det är ju ändå november. Jag följde med Göran ner på stan när vi skulle fixa lite, så vi passade på att ta en liten promenad i Ekmarks park. Där är det fin fast det inte blommar nåt denna årstid. Vattnet, träden och fröställningar på växterna skapar ändå något vackert att titta på. Det var mycket änder i Svartån och de förde ett farligt väsen. Kanske dom tyckte det var kallt om magen och fötterna. Isen har ju börjat lägga sig i kanterna.

När vi kom tillbaka hem måste vi smaka Fars Dags-kakan jag bakat. Den smakade väldigt gott till kaffet img_20161112_111311

Receptet kommer här om du vill baka en egen variant

1 burk Karamelliserad mjölk (Dulce de Leche)
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
3 dl vispgrädde

Så här gör du:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Finhacka daimen. Vispa grädden hårt.
Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred grädden över.  Strössla över dajmkrosset. Ställ kallt fram till servering.
Strax innan servering garnera med bär eller frukt, efter tycke och smak

15 reaktioner på ”Solsken

  1. Jag sa just till Birgitta, när vi körde hem från Mullsjö, ”Idag är allt vackert när solen skiner mot snön”!
    Så hos er också.
    En spishet kram från ”Aspegren”

  2. Det är verkligen en fin park – jag har bara sett den på försommaren, men inser att den är fin nu också🙂
    Kakan ser väldigt god ut – tack för receptet!

Kommentarer inaktiverade.