Ställplatser Tyskland

En av Moseldalens många ställplatser som ligger alldeles bredvid Mosel. Det är mysigt att sitta och se pråmarna glida förbi i sakta mak. Här på ställplatsen finns det tillgång till el, tömning av tankar, dusch och toalett.Och Wi-Fi. Byn ligger på promenadavstånd.
* * * * * * * *
Schweich, Moseldalen
Vid Moseldalens södra ände, strax innan Trier (om du kommer norrifrån) Ligger precis bredvid Mosel vid hamnen. Brödbilen for runt på platsen på morgonen och här fanns en mycket bra restaurang. Ligger precis i anslutning till campingplats och campingens faciliteter fick användas.  Sommaren 2013 kostade den 5.5 € plus el som Quickstop. Som ställplats kostade den 11 € per natt
brödbilen

N 49.81519   E 6.75694

******************************

En stor ställplats med cykel/prommenadavstånd till Bodensjön. En stor plats med väl avgränsade platser, frukostbröd, restaurang och tillgång till W-lan.
* * * * * * * *
 
Mycket centralt i stadsdelen Mitte ligger denna ställplats. Den ligger inom miljözonen, så se till att du har en giltig miljöplakett. Här finns el, vatten, tömning och duschmöjlighet. Att ta sej till Berlins alla sevärdheter är lätt eftersom du kan cykla, gå eller ta allmänna kommunikationer.
* * * * * * * *
10 platser som ligger mitt i den lilla staden Parchim. Närmare bestämt Am Ficherdamm, P2. Den lilla kanalen Elde rinner precis förbi. Restaurang finns något kvarter bort. Även en Penny Supermarket ligger på promenadavstånd. Här finns el, wc och tömning/vattenpåfyllning.
* * * * * * * *
Warnemünde, Rostock 
Här fungerar det alldeles utmärkt att stå på parkeringsplatsen vid Jugenherberge, Warnemünde strand. Det finns tillgång till torrtoa. Alldeles bredvid parkeringsplatsen finn ett par sabb-mat-kiosker med fisk i olika former. Mycket gott, kan jag lova. Det är absolut förbjudet att ta ut stolar etc här. Ta gärna en cykeltur/promenad in till Warnemünde. Det är en otroligt mysig liten stad, med mycket atmosfär.
* * * * * * * *
Detta är egentligen en campingplats (Camp & Ferienpark Markgrafenheide) men ”vid sidan av” finns det en ställplats. Vi fick tillgång till campingens alla faciliteter. Campingen har också affär, brödförsäljning och en restaurang. Markgrafenheide ligger norr om Rostock och alldeles nära Östersjön. Du följer väg B105 mot Stralsund.
* * * * * * * *
Rotenburg ob der Tauber
Alldeles nära stadsporten finns denna ställplats. Alla faciliteter (om jag minns rätt) finns. Prommenadavstånd till stan som bjuder både på kultur och god mat. Missa inte Käthe Wohlfart, Tysklands åretruntöppna julbutik. Här finns allt som behövs för en stämningsfull jul; ljus, nötknäckare, änglaspel och mycket mycket mer.
* * * * * * * * *
I Walsrode finns en ställplats som egentligen inte är en ställplats, men vi har stannat här otaliga gånger. Längst bort på gräsparkeringen vid Fågelparken är det OK att stanna över natten. Men det är viktigt att iaktta parkeringsreglerna (och det förstår jag att Du gör) så inte det blir ett övernattningsförbud här. Det finns tillgång parkens WC. Hotellet vid parken har en restaurang. Flera finns inne i Walsrode som är en liten stad som tilltalar mej väldigt mycket. Fågelparken i sej är väl värt ett besök. Här finns närmare 700 arter att beskåda. Walsrode hittar du i ”Y-et” mellan A7/A27 söder om Hamburg
* * * * * * * *
Garmisch-Partenkirchen
Alpencamp Am Wank ligger strax utanför Garmisch, uppe vid Wankbahn och har en vidunderlig utsikt med Zugspitze mitt i blickfånget. Underlaget är asfalt och det finns tillgång till både vatten, el och WC. Tyvärr är det inte gångavstånd till Garmisch men när vi var där (2007) fanns buss i närheten om man ville låta bilen stå. Det fanns också enrestaurang, en kiosk och möjlighet till att köpa frukostbröd.
* * * * * * * *
Wörlitz, Brandenburg
Grosparkplatz Seespitzeligger mellan Berlin och Leipzig alldeles nära Dessau. Wörlitzer Park und Biosphärenresarvat finns med på UNESCO,s världsarvslista. Området har en 1000 årig historia och parken är mycket vacker. På ställplatsen finns el, vatten och WC. Underlaget är gatsten/asfalt och platserna är väl avgränsade. En restaurang finns också i närheten.
* * * * * * * *
Lägger denna under Ställplatser trots att den lika gärna kunde ligga under Campingrubriken. Det är nämligen både ock. Här finns plats för 200 ekipage. Underlaget är marksten och alla faciliteter finns. Fräscha servicebyggnader som  går i Vilda Wästern-stil. Promenadavstånd till EuropaParks entre. En park som man kan bevista oavsett om man gilla åk-attraktioner eller inte. Här finns nåt för alla!! Vi besökte parken 2011 Om det besöket kan du läsa här på min gamla blogg. Eller varför inte reportaget jag skrev för Fritidsmagasinet Caravan
*******************************
Tropical Island, Krausnick
Tropical Island är ett enormt inomhusbad, med tropisk djungel öppet 365 dagar om året. Det finns en camping i anslutning till anläggningen men när vi var här stod vi, tillsammans med andra husbilister, på parkeringen. Då är det bara ett stenkast till ingången. Inga faciliteter finns på parkeringen. Även Tropical Island har jag skrivit om i Fritidsmagasinet Caravan
Latitude: N 52° 2′ 13.85″
Longitude: E 13° 44′ 54.38″
*****************************
Strax s om Würsburg. 5 minuter från autobahnavfarten ”Randersacher” Passar både långa husbilar (12m) och även husvagnar är tillåtna. 2012 kostade det 10 € inkl el för en natt. När vi besökte platsen var den dock översvämmad av regn så vi stod på en parkering en liten bit därifrån.
stellplats tyskland
N 49°43´54,07″
E 9°59´16,80″
**********************
Ahrweiler – Bad Neuenahr

Apollinaris-stadion. Ligger en bit bort från staden. Här finns möjlighet till el, vatten och tömning. Plats för ca 20 bilar, även för långa fordon. 2014 kostade det 5 € för 24 timmar Koordinaterna hit är N50°32’40” E7°9’8” Härifrån fick jag tyvärr inte med mej nån bild.

Am Schwimmbad Ligger på gångavstånd från den mysiga staden Ahrweiler, med sina kullerstensgator, trånga gränder, butiker och restauranger. Här är plats för 25 bilar och alla faciliteter finns som el, tömning, fyllning toalett och dusch. 2014 kostade det 7 € att stå här i 24 timmar. N 50°32’17’’, E 07°06’05’’

swimbad

 

 

 

 

 

 

 

 

*******************************************