Räkgratäng

Eftersom jag tillbringat nästan hela dagen på altanen får det bli nåt snabbt och enkelt till middag i kväll. Detta är en räkgratäng som passar lika bra hemma som att göra den i en Burkugn i husbilen. 


lånat från google

Gratäng med räkor och ägg

1 förp (250 gr) skalade frysta räkor
4 ägg
1 msk smör
1 ½ msk vetemjöl
1 tsk osötad senap
2 ½ dl grädde (mjölk)
½ msk curry
Salt och svartpeppar
Ca 1 dl riven ost

Tina räkorna. Hårdkoka äggen, skala och grovhacka dem. Smält smör i en kastrull. Rör i mjöl och senap och späd med grädden (mjölken) Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaka av med kryddorna.
Lägg räkor och ägg i en ugnsfast form (eller i burkugnen) och bred över såsen. Strö över osten
Gratinera i ugnen, 225 grader ca 10-15 minuter eller tills osten fått färg
Servera gärna med ett rostat bröd och en sallad. Och kanske ett glas vitt. Receptet räcket till en kvällsrätt för två eller som förrätt till fyra.

8 reaktioner på ”Räkgratäng

  1. Anonym

    Nu är vi här igen för receptet 🙂 Vi behöver mysmat att kura till denna blåsiga kväll!Snobben & Co

  2. Den här rätten är just nu under tillverkning. Lät väldigt god och eftersom vi skaffat en liten miniugn till husbilen passar vi på att prova hur det här smakar när vi kan laga till den i hemmaköket! Tack för tipset säger två räkälskande husbilsfarare!

Kommentarer är stängda.